29 Ağustos 2013

Sebzeli ve Tavuk Etli Mercimek

Artık her gün öğlen, Kuzey'e bir öğün hazırlıyorum.Doktorumuzun önerisi üzerine sebze çorbalarıyla başladık.Önce patates-havuçla, şimdiyse patates-kabakla çorba hazırlıyordum.İlk gün denememizde patates ve havuçla yaptığım sebze püresini yemeyi reddedince 2 gün sonra yeniden denemiştim.O gün biraz ve ertesi gün biraz biraz artırarak yedi ve ben farklı olsun diye tam tadına alıştı derken patates-kabak ikilisiyle yaptığım çorbayı tattırdım. Artık çeşitleri artırdık ve aşağıdaki bu tarifi Kuzey seve seve yiyor :)

7. aydan itibaren


1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 kaç dal maydanoz
20 gr dana bonfile yada tavuk eti
   


Eti, mercimeği ve suyu orta ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Maydanozları ekliyoruz.Blendırdan geçirerek eziyoruz ve son olarak zeytinyağını ekliyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gitmeden bir şeyler karalayın :)


E.KILIÇ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...