22 Nisan 2013

5. Ay

Kuzey 5 aylık oldu.
Ve...İştee!
O her şeye tepki verilen en keyifli anlar başladı.
Bu ay çok fazla değişiklik var.


Uzatılan oyuncaklara uzanıyor,kavrayabiliyor,uzun süre elinde tutabiliyor.Her şeyi ağzına götürüp mutlaka tadına bakıyor.
Sırt üstü yatarken yüz üstü dönmeyi keşfetti ve bu hareketi yapmayı çok seviyor,kusmasın diye dönmesine engel olursam ağlıyor.
Altı değiştirilirken ayak parmaklarını yakalamaya çalışıyor ve son bir kaç gündür parmaklarıyla oynamaya başladı.
Bu ay artan salya sorunu yüzünden devamlı üst değiştirmek zorunda kalıyoruz.
Kuzeyin elleri,parmakları sürekli ağzında.Dişleri kaşınmaya başladı ve bazen sanırım bu sebepten huysuzluk edip,ağlıyor.
Artık ben ve babası dışındaki insanları inceliyor,seçiyor ve farklı bir insan gördüğü zaman etrafta bakışlarıyla bizi arıyor.Bazende hoşuna gitmediği durumlarda ağlıyor.Yani Kuzey artık insan seçiyor.
Yalnız kalmayı hiç sevmiyor,özellikle beni devamlı etrafında istiyor.Mustafa'yla beni whopper menü olarak gördüğünü konusunda şakalaşıyoruz.
Yabancı biri onunla konuştuğunda başını çevirip omzuma gömülüyor.Bu hareket bana çok eğlenceli geliyor.
Babası evde olmadığı zamanlarda özlüyor. O'nu gördüğü zaman mutlu oluyor.Yatağın üzerinde birlikte oyun oynuyorlar.Mustafa "baa-ba,baaa-baa,hadi oğlum ba-baa" diye Kuzey'i şimdiden gazlıyor.Sanırım bu gidişle önce baba diyecek :).
Bu arada Kuzey çok dilli.Benden çok konuşuyor.Det-det-det,Gaa-ga,Aa-gii ve A-gu günün dedikoduları.
Başka numaralarıda var.Şimdi birde çığlık atmak diye bir şey çıkardı.O öyle çığlıklar attıkça biz gülme krizine giriyoruz.
Özellikle fotoğraflar ve videolarla ilgili aile üyeleri arasında bir telefon trafiği var.Her güzel anı yakalamaya çalışıyorum,ağladığı zamanlarıda çekiyorum ki büyüdüğünde anneciğine neler ettiğini görsün diye...
               
 
                  İki haftadır gece uykuları düzenimiz biraz değişti.Bunda sanırım havanın geç kararma etkisi ve diş çıkarma sıkıntısı var.Ve geçtiğimiz günlerde hafif bir nezle durumu oldu.İki-üç gün pek huysuz ve tatsız geçirdik.Neyse ki şimdi iyiyiz.Bu sebepten doktor randevumuza 10 gün erken gitmek durumunda kaldık.Doktorumuz İlke hanım.Kuzeyi çok beğendi.Birinden mikrop almış,dikkat edin dedi.
15 Nisanda 5. ay kontrolü için Kuzeyi yeniden götürdük.Kilo,boy ve genel sağlık kontrollü yapıldı.Rota aşısının 2.dozunu aldı.Rota aşısının yan etkisiymiş, ertesi gün ishal oldu.Bol bol emzirme dışında birde probiyotik damla verdik.3. gün normale döndü.Anne sütüne devam ve önümüz ay ek gıdaya geçiyoruz.Beni şimdiden bir telaş sardı.
                       Bütün bunların dışında 5 ay geçtiğine inanamıyorum.Gerçekten....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gitmeden bir şeyler karalayın :)


E.KILIÇ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...