27 Aralık 2013

Gymboree Deneyimimiz

Geçtiğimiz Pazartesi Kuzey'i Gymboree'a götürdüm.Deneme dersine katıldık.Bizim haricimizde 8 bebek ve 8 anne vardı.Yaş grupları aralarında bir yada iki ay fark olan bebeklerdi.
Deneme dersi saat 15:00 teydi.Tam olarak Kuzey'in uyku saatine denk geldiği için yolda giderken arabada uyuyakaldı.İçeri girdiğimizde Kuzey kucağımda uyukluyordu.Ayakkabılarını çıkarırken uyandı ve hemen etrafı izlemeye başladı.



Oyun salonu O'nu çok çabuk cezbetti.Kaydıraklar,renkli minderler,toplar,oyuncaklar hepsine bayıldı :)..
45 dakika süren ders boyunca doğal olarak içeride ki ses yani aslında gürültü demeliyim çok fazlaydı.
Genel anlamda; öğretmenin 45 dakikaya sığdırmak zorunda olduğu oyunlar, derse ilk defa katılan anneleri ve bebekleri biraz zorladı.Bazı bebekler çok ağladı,bazıları katılmak istemedi.Kuzey ortama adapte oldu ama çoğunlukla özgürce etrafta koşturmayı tercih etti.
Bir ara kendimi ''bu koşturma ne zaman bitecek acaba?!'' diye düşünürken buldum.Biz açık havada, parklarda daha mutluyduk sanki.
19 kişinin 45 dakika boyunca kapalı bir ortamda aynı havayı soluduğunu düşünürsek içerisi çok havasızdı.Oyun bittiğinde salondan çıktık,derse giren öğretmen bir liste getirdi.Listede kayıt süreleri en az 12 haftadan başlıyor.Haftada bir gün ders ve belirli günlerde oyun için bebeğinizi getirebiliyorsunuz.Serbest oyunlarda yaş grupları karışık tabii.Deneme derslerinin ücretli olduğunu da belirtmek isterim..
45 dakika boyunca çocuğum peşinde koşup üstüne para verme işini sevmedim ben.Sınıflarda kalabalık.
Bütün bunların haricinde Kuzey'in oyun oynama ve sosyalleşme ihtiyacını gözardı edemem.Havalar soğuk olduğu için parklarda uzun süre vakit geçiremiyoruz.Oyun grubu araştırmalarım devam edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gitmeden bir şeyler karalayın :)


E.KILIÇ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...