8 Ocak 2014

Etli Sebze Çorbası



Kuzey'e öğle öğünleri için taze çorba pişiriyorum.En fazla bir sonraki güne aynı çorbayı içiyor.Kalan çorbayı aventin saklama kaplarına koyarak acil günler için saklamak üzere dondurucuya kaldırıyorum.

İpek hanımın çiftliğinden gelen mis kokulu mevsim sebzeleriyle hazırladığımız kış çorbası tarifi;



1 adet tatlı patates
1/2 adet soğan
1 dilim dana yada kuzu eti
1 adet havuç
1-2 dal pırasa
5-6 yaprak ıspanak
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı


Tereyağında soğanları kavurduktan sonra patates,havuç,irmik ve eti tencereye koyarak üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz.Patates ve havuçlar yumuşadıktan sonra yeşil sebzeleri de katarak bir iki dakika daha pişirip çorbayı püre haline getiriyoruz.Kıvamının yoğun olması halinde üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gitmeden bir şeyler karalayın :)


E.KILIÇ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...