8 Ağustos 2012

Bebek Arabası ve Ana Kucağı

Bir kaç haftadır internetten olsun ebebek,mothercare gibi bilimum mağazalardan olsun bebek arabası ve ana kucağı araştırmalarım devam ediyor.Tam bir iki model eleyip hadi ikisi arasında karar vereyim artık derken kafam yine karışıyor.İstediğim bir kaç özellik var işin kötüsü bu özelliklerin tek bir arabada olanını bulamıyorum.
Hastaneden çıkarken yanımızda mutlaka ana kucağı olmalı ayrıca ilk 6 ay anakucağı ilk tercih olarak gözüküyor.
Anakucağının puset iskeletine takılıyor olması (bu yüzden travel sistem daha iş görecek gibi)
İskeletin çift yönlü kullanılması,
Tek hareketle kılıf üzerindeyken iskeletin kolayca katlanılabilir olması
4 tekerlekli olması
Güneşlik kısmının bebeği güneşten koruyabilicek yeterli genişlikte ve bebeğin
  rahatça görülebilmesi açısından tentenin şeffaf kısmının olması,
Sırt kısmının tam yatar özellikte olması,
Kumaşın naylon ve sentetik olmaması,
Aradığım başlıca özellikler.
Tabii konforu,görüntüsü ve rengide önemli.
Bu özelliklerde bi kaç marka buldum ve inceledim.Aklımda en çok kalan markalarsa;
Nuna Pepp
Maxi-cosi marka anakucağı iskelete monte edilebiliyor.Anakucağını çok beğendim.Yalnız Nuna Peppin oturma alanı bana çok dar gibi geldi ve ön kısmında çocuk için tutma barı ve sırt tam yatış pozisyonu yok.Sırt yatış pozisyonu iki kademeli ve fermuar açarak ayarlanabiliyor.
ebebekteki fiyatı:549 tl
maxi-cosi anakucağı ebebekte indirimli fiyatı:385 tl

Cybex Topaz Bebek Arabası Eclipse
Aton ana kucağı ile travel sete dönüşebiliyor.Ön kısmında tutma yeri var.Alt sepeti epey geniş.Güneşliğinde şeffaf bölümü var.Katlanınca çok yer kaplamıyor.Alman üretimi
aton anakucağı fiyatı:399 tl
cybexin ebebekte şu anki indirimli fiyatı:519 tl


Graco symbio travel system
Graco görüntü olarak çok güzel, yakından inceleme fırsatım olmadı ama tekerlekleri ideal boyutunda gibi.Kafa karıştıran tarafı ise pusetin oturma kısmını çıkarıp iskeleti öyle katlayabiliyosunuz.Buda diğer elimde bebeği tuttuğumu düşünürsem hiç pratik gelmedi bana.İki yönlü olarak kullanılabilir.Genel olarak kullananlar memnun.Ağırlığı konusunda bazı şikayetler var.Wenice kids mağazasında satıldığı konusunda rivayetler dolanıyor.Onun dışında webten sipariş dışında belirli bir adres bulamadım.
yaklaşık fiyatıysa:1200 tl civarında




Ebebekteki görevli Kraft markasını tavsiye etmediklerini söyledi.Çok satılıyormuş ama genelde alanlar pişman oluyormuş.Chiccoyuda inceledim, travel sistem fiyatı aşağı yukarı 800 tl civarında.Yalnız anakucağı ve puset oturma bölümü birlikte kullanılıyor alt kısım çıkmıyor buda ekstra boşuna yük demek.Hauck markasını internette gördüm, beğendim mağaza kumaşını görünce direk uzaklaştım.Bugaboo pahalı.Maclaurenin travel sistem arabaları yine çok pahalı.Yani ben şimdilik yukarıdaki 3 markadan birine yoğunlaşmak durumundayım.Şu an kafamda Nuna Pepp var.Bakalım.Araştırmaya devam...

3 yorum:

  1. Merhaba, nuna puset aldıysaniz memnun musunuz sormak istedim. Karar asamasindayim da. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Nuna puset aldiysaniz yorumunuzu ögrenmek isterim. Ben de karar asamasindayim ve kafam karisti acikcasi. E-bebek saticisi bu modeli o kadar ovdu ki. Sonra sizin blogunuzda gorunce sormak istedim. Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  3. merhaba;
    Nuna puseti alıcaktım ama yukardada dediğim gibi oturma alanı çok dar ve ön kısımda bebek için tutunma yeri yok.buda bana emniyet açıklığı gibi geldi.Ayrıca koltuğu fermuarla yatırıp kaldırabiliyorsunuz fermuarlarla aram iyi olmadığı için Seçimimi Mamas&Papas urbo modelinden yana yaptım.çok memnunum.

    YanıtlaSil

gitmeden bir şeyler karalayın :)


E.KILIÇ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...