19 Ekim 2012

35. Hafta

Bugün doktor ziyaretimiz vardı.
Kuzey 2 kilo 300 gr ağırlığında ve 46 cm  boyunda.
Bense 1 kilo alarak 70'i gördüm.Yani şu ana kadar toplam 8 kilo.
İyiymiş gayet güzel.
İlk defa bugün oğlumuzun kısmende olsa suratını görebildik.Yuvarlak bir surat dümdüz inen yuvarlak bir burun, tatlımı tatlı minicik dudaklar ve gözler.
Gelgelelim şikayetlere;
Kuzey büyüdükçe ve ağırlaştıkça karnımdaki baskı iyiden iyiye arttı, artık yürümek ve tuvalete uzak bir yerlerde olmak oldukça zor.
Mide yanmalarım berbat durumda.Ne yersem saatlerce midemle savaşım başlıyor.Ve herkes böylemi bilmiyorum ama ben inanılmaz susuyorum.
Erken doğum riski yokmuş ama artık Kuzey istediği zaman gelebilirmiş,sorun yok dedi doktorumuz.
Oğlum artık eskisi gibi pıt pıt tekme atmak yerine ayaklarını karnımda sağa sola yukarı aşağı gerdiriyor.Çok garip bir his.
Bundan sonra ziyaretlerimiz haftada bir olacak.Doğuma tam 25 gün var.
Şimdi karar vermem gereken konu doğum.38 haftada gebelik şekeri yüzünden doğum gerçekleşecek.
2 seçenek var ya suni sancıyla normal doğum denenecek yada sezeryanla doğuma karar verilecek.Şu an ne yapacağımı gerçekten bilmez bir vaziyetteyim.
Suni sancıyla normal doğum sadece yüzdeli bir şans.Saatlerce sancı çekip sezeryanı yaşayan çok fazla talihsiz anne var,tecrübelerini okudum.İşte bu noktada kafam karışıyor,ne yapsam derken buluyorum kendimi.
Açıkçası çevremde fikir alabileceğim normal doğum yapan yada benim durumumu yaşayan hiç kimse de yok.
Neyse elbet bu konuda netliğe kavuşacak.

2 yorum:

  1. Merhaba blogunu çok sevdim uzunca inceledim :)Allah kurtarsın öncelikle,doğum gerçekten harika birşey.Sakın tedirgin olma,evladına kavuşacaksın:)Ben 41.haftada suni sancı aldım,hiçbirşey hissetmedim,normal doğum diye tutturup bizim kızın ısrarla doğmaması yüzünden :)Suni sancı 8 saat verdi,gram ağrım olmadı.Sezeryan normal doğum çok önemli diilmiş bence,bebek sağlıklı olsun yeter ki.Yüreğini çürütme acı olacak minimum düzeyde sonucu çok güsel olacak,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileklerin için çok teşk. ederim.Bebeğin sağlıklı gelsin yeterki.Sanırım onu görünce çekilen her şeyi unutur insan gibi geliyor :)

    YanıtlaSil

gitmeden bir şeyler karalayın :)


E.KILIÇ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...